Pääsiäisen parhaat ruokavinkit

Pitkät vapaat mahdollistavat kokoontumisen yhteisen pöydän ääreen. Aikaa ruuanvalmistukseen on myös arkea enemmän – näillä herkullisilla ohjeilla ehdit kuitenkin myös ulkoilla ja rentoutua.

Broileri on tuttu näky pääsiäispöydässä: valmista lintu kokonaisena, helposti pellillä tai juustotäytteisinä fileinä. Myös paella on oivallinen ruoka lihanrippeistä valmistettavaksi. Myös lammaskaalikeitto maistuu lampaanpaistin rippeistä valmistettuna.

Välillä maistuu kala. Siikapelti paahdetuilla perunoilla valmistuu nopeasti. Lohi yrttiöljyllä paahdetun kaalin kera tuo tuulahduksen kesästä pääsiäispöytään. Marokkolainen kalapata maistuu mausteisen ruuan ystävälle. Bloggarimme Sarin sitruunalohi on myös kokeilemisen arvoinen

Oletko jo tutustunut broccoliiniin? Perinteisten makujen ystävä ilahtuu suloisista perunaruusukkeista, myös valkosipulilla maustetut hasselbackan perunat ovat mitä mainoin juhlapöydän tarjottava.

Kurkkaa vinkit myös pääsiäisen makeisiin herkkuihin.

Korista koti juhla-asuun

Maija Ukon neuvoilla valmistat suloiset koristeet pääsiäiskotiin. Koivunoksista tehty pääsiäiskranssi ihastuttaa herkkyydellään. Värjätyt munat ovat koristeiden klassikkoja, leimasimella teet helposti myös viestit pääsiäisvieraille.