Broileri-myskikurpitsapelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote450 gbroilerin paistileikettä
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
Sydänmerkki-tuote800 gmyskikurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote2 (200 g)punasipulia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote15 lehteätuoretta tai ½ tl kuivattua salviaa
Valmistusohje
1. Kuivaa broilerit talouspaperilla ja mausta ne ½ tl:lla suolaa sekä maustepippurilla.
2. Huuhdo myskikurpitsa ja leikkaa kanta pois. Halkaise kurpitsa tukevalla veitsellä pituussuunnassa puoliksi. Koverra lusikalla kurpitsan siemenet pois ja leikkaa kurpitsa n. 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
3. Kuori punasipulit ja lohko ne. Levitä kurpitsaviipaleet ja punasipulit uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla (½ tl).
4. Nosta paistileikkeet kasvisten päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa ensin 30 minuuttia. Lisää salvianlehdet ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Vinkki
- Myskikurpitsaa ei ole välttämätöntä kuoria. Voit myös käyttää muita kurpitsalajikkeita, mutta ne kannattaa kuoria ennen käyttöä.
- Broileri-myskikurpitsapelti maistuu ateriana sellaisenaan. Keitä halutessasi lisukkeeksi täysjyväistä ohraa, kauraa tai muuta viljalisäkkettä.