G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat Hasselbackan tapaan

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Uuniperunoiden klassikko on nyt entistäkin parempi. Hasselbackan perunat saivat ylleen rapean pinnan yrteistä ja valkosipulista.



Raaka-aineet

600 g
jauhoisia perunoita
2/3 tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
½ dl
tuoretta persijaa
pari oksaa
tuoretta timjamia
3 rkl
öljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja kuori halutessasi. Leikkaa perunoihin viiltoja 2 mm välein lähes pohjaan saakka niin, että peruna pysyy vielä kasassa. Halutessasi voit laittaa perunan viillottamisen ajaksi puukauhaan, isoon lusikkaan tai muulle vastaavalle alustalle, jolloin peruna ei katkea niin helposti leikatessa.
2. Laita perunat uunivuokaan vieriviereen. Ripottele päälle suolaa.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulisilppu, hienonnetut yrtit ja rypsiöljy keskenään ja levitä perunoiden päälle.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 40-60 minuuttia. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunan koko, esimerkiksi pienen kananmunan kokoinen peruna kypsyy noin 40 minuutissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
5.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita