Hasselbackan valkosipuli-yrttiperunat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote700 gjauhoisia perunoita
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote3-4 oksaatuoreita yrttejä, esim. persiljaa, timjamia, rosmariinia
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
Valmistusohje
1. Pese perunat hyvin ja kuori halutessasi. Leikkaa perunoihin viiltoja 2 mm välein lähes pohjaan saakka niin, että peruna pysyy vielä kasassa. Halutessasi voit laittaa perunan viillottamisen ajaksi puukauhaan, isoon lusikkaan tai muulle vastaavalle alustalle, jolloin peruna ei katkea niin helposti leikatessa.
2. Laita perunat uunivuokaan vieriviereen. Ripottele päälle suolaa.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulisilppu, hienonnetut yrtit ja öljy keskenään ja levitä perunoiden päälle.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 40-60 minuuttia. Kypsymisaikaan vaikuttaa perunan koko, esimerkiksi pienen kananmunan kokoinen peruna kypsyy noin 40 minuutissa.