G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Siikapelti

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paperin sisällä yrttiöljyllä maustettu kokonainen siika ja perunat kypsyvät meheväksi uunissa. Näyttävä siikapelti on helppo valmistaa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1
kokonainen siika (700-800 g)
½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
500 g
perunoita
½ tl
suolaa
Yrttiöljy
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta tilliä
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
öljyä
2 rkl
kokonaisia rosepippureita
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
1 tl
sokeria, siirappia tai hunajaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele kala ja kuivaa talouspaperilla. Poista kidukset ja evät. Mausta sisus ½ tl:lla suolaa. Aseta kala reilunkokoisella leivinpaperiarkilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille.
2. Kuori perunat ja keitä ne puolikypsiksi. Leikkaa perunat lohkoiksi ja ripottele palojen päälle ½ tl suolaa.
3. Hienonna tilli ja sekoita se öljyyn. Rouhi roseepippurit kämmenessä ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset ja levitä seosta kalan sisälle ja pintaan. Lisää perunalohkot kalan ympärille.
4. Käännä leivinpaperin reunat kalat ja perunoiden päälle nyytiksi ja kypsennä 175 °C uunissa 25 – 30 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g