Siikapelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1kokonainen siika (700-800 g)
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
½ tlsuolaa
- Yrttiöljy
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta tilliä
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
2 rklkokonaisia rosepippureita
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
1 tlsokeria, siirappia tai hunajaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kala ja kuivaa talouspaperilla. Poista kidukset ja evät. Mausta sisus ½ tl:lla suolaa. Aseta kala reilunkokoisella leivinpaperiarkilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille.
2. Kuori perunat ja keitä ne puolikypsiksi. Leikkaa perunat lohkoiksi ja ripottele palojen päälle ½ tl suolaa.
3. Hienonna tilli ja sekoita se öljyyn. Rouhi roseepippurit kämmenessä ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset ja levitä seosta kalan sisälle ja pintaan. Lisää perunalohkot kalan ympärille.
4. Käännä leivinpaperin reunat kalat ja perunoiden päälle nyytiksi ja kypsennä 175 °C uunissa 25 – 30 minuuttia.