Lohi-pastavuoka
Lohi-pastavuoka on uusi versio tutusta lasagnesta, johon kylmäsavulohi tuo ylellisen makuvivahteen. Lohi-pastavuoka on helppo- ja nopeatekoinen arjen pelastaja, joka maistuu koko perheelle.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gpastaa (esim. penne)
-
Sydänmerkki-tuote250 glohta fileenä
-
100 gkylmäsavulohta
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltilliä
-
Sydänmerkki-tuote200 gkasviksia, esim. paprikaa, vihreitä papuja (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (50 g)juustoraastetta
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (50 g)juustoraastetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Keitä pasta puolikypsäksi eli noin 5 minuuttia. Kuutioi kala ja suikaloi savukala.
2. Hienonna sipulit ja kuullota rasvassa hetki. Lisää jauhot ja maito. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä haluamasi kasvikset ja kalapalat. Hauduta minuutin verran varovasti sekoittaen, jotta kasvikset hiukan lämpenevät ja kala kypsyy. Lisää lopuksi 1 dl juustoraastetta.
3. Sekoita kastike pastan joukkoon ja kaada (leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 min.
Vinkki
Jos pidät sitruunan mausta, lisää vuokaan pari teelusikallista hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja sitruunan mehua.
Pääruoat
Pastat ja risotot
Uuniruoat
Kala ja äyriäiset
Maitotuotteet
Viljatuotteet
Alle tunnin sapuskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g