Lohi-pastavuoka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote200 gpastaa (esim. penne)
-
Sydänmerkki-tuote250 glohta fileenä
-
100 gkylmäsavulohta
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 rkltilliä
-
Sydänmerkki-tuote200 gkasviksia, esim. paprikaa, vihreitä papuja (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (50 g)juustoraastetta
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (50 g)juustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä pasta puolikypsäksi eli noin 5 minuuttia. Kuutioi kala ja suikaloi savukala.
2. Hienonna sipulit ja kuullota rasvassa hetki. Lisää jauhot ja maito. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä haluamasi kasvikset ja kalapalat. Hauduta minuutin verran varovasti sekoittaen, jotta kasvikset hiukan lämpenevät ja kala kypsyy. Lisää lopuksi 1 dl juustoraastetta.
3. Sekoita kastike pastan joukkoon ja kaada (leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 min.
Vinkki
Jos pidät sitruunan mausta, lisää vuokaan pari teelusikallista hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja sitruunan mehua.