Marokkolainen kalapata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
89 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote3 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2 tljuustokuminaa
-
2 tlkurkumaa
-
1kanelitanko
-
¼ tlcayennepippuria
-
3 rkltomaattipyreetä
-
4 dlvettä
-
1 prkkikherneitä tai 2 dl vihreitä linssejä
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote250 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote300 glohta
-
2 tlhunajaa
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½–1 tlrouhittua mustapippuria
- Tarjoiluun
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja pyörittele hetki kunnes makua alkaa irrota. Lisää vesi ja kikherneet tai linssit ja anna kiehua 10 minuuttia.
2. Kuutioi kesäkurpitsa, puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kala. Lisää kesäkurpitsa ja tomaatit kattilaan ja jatka kypsennystä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää kalapalat ja hauduta pari minuuttia palojen koosta riippuen. Mausta lopuksi hunajalla, suolalla ja pippurilla ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.