Juuresranskalaiset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
92 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgjuureksia (esim. lanttua, selleriä, porkkanaa)
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
- Avokadodippi
-
Sydänmerkki-tuote2avokadoa
-
Sydänmerkki-tuote1-2valkosipulin kynttä
-
1 dlturkkilaista jogurttia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko juurekset noin 1 cm paksuisiksi, pitkiksi paloiksi. Laita kasvikset kulhoon ja kaada perään loraus öljyä. Pyörittele kasviksia öljyssä ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.
2. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha. Hienonna valkosipuli. Soseuta avokadot haarukalla ja lisää muut ainekset. Anna maustua jääkaapissa juuresten valmistumisen ajan.
Vinkki
Turkkilaisen jogurtin sijaan voi käyttää kevyempiä kermaviiliä tai ruoanvalmistusjogurttia.