Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

500 g
porkkanaa
2 dl
tyrnitäysmehua (esim. Biokia)
1
appelsiini
½ dl
hunajaa tai appelsiinimarmeladia
1 tl
rakuunaa
¼ tl
suolaa
1 ½ dl
tyrnimarjoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Tyrniporkkanat

Hapokas ja aromaattinen tyrni maustaa tutun porkkanan uudella tavalla. Tyrniporkkanat on helppo ja herkullinen lisäke niin liha-, kala- kuin kasvisruoalle.

Hapokas ja aromaattinen tyrni maustaa tutun porkkanan uudella tavalla. Tyrniporkkanat on helppo ja herkullinen lisäke niin liha-, kala- kuin kasvisruoalle.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
porkkanaa
2 dl
tyrnitäysmehua (esim. Biokia)
1
appelsiini
½ dl
hunajaa tai appelsiinimarmeladia
1 tl
rakuunaa
¼ tl
suolaa
1 ½ dl
tyrnimarjoja

Valmistusohje

1.
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi.
2.
Laita tyrnimehu kattilaan. Purista appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää se hunajan ja mausteiden kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3.
Lisää porkkanatikut ja tyrnit kattilaan. Jos käytät pakastettuja tyrnejä, lisää ne pari minuuttia myöhemmin. Kypsennä porkkanoita 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet.

Vinkki

Muita ihania kasvislisäkkeitä

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
66 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä