Tyrniporkkanat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gporkkanaa
-
2 dltyrnitäysmehua (esim. Biokia)
-
Sydänmerkki-tuote1appelsiini
-
½ dlhunajaa tai appelsiinimarmeladia
-
1 tlrakuunaa
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dltyrnimarjoja
Valmistusohje
1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi.
2. Laita tyrnimehu kattilaan. Purista appelsiinista mehu (1 dl) ja lisää se hunajan ja mausteiden kanssa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.
3. Lisää porkkanatikut ja tyrnit kattilaan. Jos käytät pakastettuja tyrnejä, lisää ne pari minuuttia myöhemmin. Kypsennä porkkanoita 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Vinkki
Muita ihania kasvislisäkkeitä