Lammas-kaalikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
1 ½ lvettä
-
500 glampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
-
1 ½ tlsuolaa
-
5kokonaista mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 kgvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
2 tlmeiramia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3. Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.
Vinkki
Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi. Keittoon voi upottaa myös vaikka pääsiäislampaan jämät.