Lohta ja paahdettua kaalia
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gKirjolohifileetä
- Yrttitahna
-
Sydänmerkki-tuote4 dltuoreita yrttejä (esim. basilika, persilja, timjami)
-
Sydänmerkki-tuote2 dl (n. 40 g)lehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¾ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote800 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rkljuoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Laita yrtit korkeareunaiseen astiaan. Irroita lehtikaalin lehdet puumaisesta lehtiruodista, revi käsin hiukan pienemmiksi ja lisää yrttien perään. Lisää myös öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.
2. Tee kirjolohifileeseen viiltoja. Levitä viiltoihin ja fileen päälle noin 2/3 osaa yrttitahnasta. Anna maustua 20 minuuttia.
3. Leikkaa kaali lohkoiksi. Mausta murskatulla valkosipulilla, pippurilla ja lorauksella hunajaa. Valele päälimmäiseksi yrttitahnaa.
4. Paista kalaa 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää kaalinlohkot uuniin ja jatka paistamista noin 15 minuuttia. Voit myös valmistaa ruoan grillaamalla epäsuoralla lämmöllä.