Ratatouille
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2punaista paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote1keltainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote2punasipulia
-
Sydänmerkki-tuote600 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote2tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote4 rklöljyä
-
1 rkl(balsami)viinietikkaa
-
1 tlsuolaa
- Koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote12tuoreen basilikan lehteä
- Manteli-valkosipulidippi
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote1½ dlkaurajuomaa
-
2 rklmantelilastuja
-
Sydänmerkki-tuote2paahtoleipäviipaletta
-
1 mmsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Puolita paprikat ja paahda puoliskoja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes kuori hiiltyy. Jos haluat oikaista valmistuksessa, paprikoiden paahtamisen voi jättää väliin.
2. Leikkaa sillä aikaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa neljään osaan ja kuutioi noin sentin paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
3. Ota hiiltyneet paprikat uunista ja kääri pyyhkeeseen tai paperiin muutamaksi minuutiksi ja irrota kuori terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha reilun sentin paloiksi.
4. Laita kasvikset uunivuokaan. Mausta öljyllä, etikalla ja suolalla. Peitä vuoka kannella, esimerkiksi piirakkavuoalla tai leivinpaperipalalla. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.
5. Tee kypsennyksen aikana manteli-valkosipulidippi: Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta valkosipuli, kaurajuoma ja mantelit kattilassa. Sammuta levy ja anna hautua n. 5 minuuttia.
6. Poista leipien tummat reunat ohuelti ja paloittele sisusta kuutioiksi. Lisää leipäkuutiot, suola ja pippuri kattilaan manteliseokseen ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Poista seos liedeltä ja lisää öljyä sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kaada tarjoilukulhoon ja laita jäähtynyt dippi maustumaan jääkaappiin.
7. Mausta kypsä ratatouille hienonnetulla basilikalla.