Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ratatouille

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Värikäs ja herkullinen kasvislisäke ranskalaisittain valmistuu kätevästi uunissa. Lempeä mantelidippi pyöristää tomaattisen padan makuja, mutta ratatouille maistuu erinomaiselta sellaisenaankin.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2
punaista paprikaa
Sydänmerkki-tuote
1
keltainen paprika
Sydänmerkki-tuote
2
punasipulia
Sydänmerkki-tuote
600 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
2
tomaattia
Sydänmerkki-tuote
4 rkl
öljyä
1 rkl
(balsami)viinietikkaa
1 tl
suolaa
Koristeeksi
Sydänmerkki-tuote
12
tuoreen basilikan lehteä
Manteli-valkosipulidippi
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulin kynsi
Sydänmerkki-tuote
1½ dl
kaurajuomaa
2 rkl
mantelilastuja
Sydänmerkki-tuote
2
paahtoleipäviipaletta
1 mm
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Puolita paprikat ja paahda puoliskoja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes kuori hiiltyy. Jos haluat oikaista valmistuksessa, paprikoiden paahtamisen voi jättää väliin.
2. Leikkaa sillä aikaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa neljään osaan ja kuutioi noin sentin paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
3. Ota hiiltyneet paprikat uunista ja kääri pyyhkeeseen tai paperiin muutamaksi minuutiksi ja irrota kuori terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha reilun sentin paloiksi.
4. Laita kasvikset uunivuokaan. Mausta öljyllä, etikalla ja suolalla. Peitä vuoka kannella, esimerkiksi piirakkavuoalla tai leivinpaperipalalla. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.
5. Tee kypsennyksen aikana manteli-valkosipulidippi: Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta valkosipuli, kaurajuoma ja mantelit kattilassa. Sammuta levy ja anna hautua n. 5 minuuttia.
6. Poista leipien tummat reunat ohuelti ja paloittele sisusta kuutioiksi. Lisää leipäkuutiot, suola ja pippuri kattilaan manteliseokseen ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Poista seos liedeltä ja lisää öljyä sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kaada tarjoilukulhoon ja laita jäähtynyt dippi maustumaan jääkaappiin.
7. Mausta kypsä ratatouille hienonnetulla basilikalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g