Pääsiäisen makeat herkut

Sitruuna, rahka, ja muut herkulliset makuparit

Pääsiäisen leivonnaiset hehkuvat raikkaan keltaisina ja niissä maistuvat sitruunaiset maut. Myös rahka ja muut hapanmaitotuotteet kuuluvat ruokaperinteisiin, suklaata unohtamatta.

Sitruunan ystävä leipoo kahvipöytään raikasta unelmatorttua, mummin kahvipöydästä tuttua sitruunakakkua, mehevää pitkoa ja yrttisiä keksejä.

Eksoottiset hedelmät ovat kevättalvella parhaimmillaan. Keveä rahkainen mangokakku on kahvipöydän aurinko. Mangoa löytyy myös Hannelen ihanasta mango-marenkikakusta sekä mangoriisistä. Passionmousse on helppo ja juhlava jälkiruoka, sitruunajäädykkeen raikkaus ilahduttaa raskaamman aterian päälle.

Rahkapiirakka persikkaviipaleilla on kahvipöydän klassikko, valitse pohjaksi makusi mukaan pulla- tai murotaikina. Tuleekohan rapeapohjaisesta juustokakusta sinunkin suosikkisi? Raikas lakka sopii erinomaisesti makean piimävanukkaan silmäksi.

Chilillä maustettu mangosalsa saa suklaakakun ystävän svengaamaan. Jos onnistut saamaan tuoreita mansikoita pääsiäiseksi, upota ne mehevään suklaakakkuun. Suklaamuffinit onnistuvat myös perheen pienimmiltä.

Poimi pääsiäisen menyyvinkit täältä.