Täytetty broileri
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
19 g
Suolaa
0.9 g
Raaka-aineet
-
1 (n. 1,3 kg)maustamaton broileri
- Mausteseos
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
2 tlrosmariinia
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlsavupaprikajauhetta
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote200 gsipulia
-
Sydänmerkki-tuote5lehtisellerin vartta
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote3 dltuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa, rakuunaa, rosmariinia)
-
2 rklvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita mausteseoksen ainekset. Levitä seos broilerin nahkan alle ja sisälle.
2. Puolita täytteen sipulit ja viipaloi selleri. Sekoita hienonnetut yrtit, vesi, öljy ja mausteet kasviksiin. Lusikoi täyte broilerin sisään. Sido puuvillalangalla koivet ja siivet siten, että ne ovat tiiviisti broileria vasten paiston ajan. Nosta uunivuokaan.
3. Anna maustua 1 tunnin ajan huoneenlämmössä. Jos maustat lihaa useamman tunnin, esimerkiksi yön yli, laita lintu pussilla peitetynä jääkaappiin.
4. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 t 15 min. Voit testata lihan kypsyyden lihalämpömittarilla paistin paksusta kohdasta (kypsä broileri 78 astetta) tai pistämällä tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää.
Vinkki
- täytteeksi sopivat myös juurekset, sienet, kuivatut hedelmät, leipäkuutiot tai sitruuna
- nauti täytteen kasvikset lihan kyytipoikana