Keittopäivä
Keitot ovat varsinainen arjen pelastus, vaikka sopivat ne juhlistamaan myös erityisiä ruokahetkiä. Keitot valmistuvat tarvittaessa nopeasti, mutta kiireinen tekee soppaa ison kattilallisen kerrallaan. Kun ruokaa lämmittää kerralla tarpeellisen määrän, loistavat työpäivän jälkeiset illallishuolet poissaolollaan. Maku myös usein jalostuu ruokaa uudelleen lämmitettäessä.
Jos samaa ruokaa ei jaksa syödä koko viikkoa, keittoja voi hyvin pakastaa. Pakastus on kätevintä tehdä kerta-annoksina, jolloin syötävää löytyy sopiva määrä vaikkapa etätyötä tekevälle. Pakastuksenkestävimpiä ovat sosekeitot, kuten erinomainen linssikeitto.
Keitot ovat oivallista ruokaa myös silloin, kun ruokaa haluaa valmistaa edullisesti. Kasvikset, niin tuoreet kuin pakastetut ovat kohtuuhintaisia läpi vuoden. Proteiininlähteistä etenkin palkokasvit (esim. linssit ja pavut) ovat edullisia. Oletko jo kokeillut toscanalaista papusoppaa? Keittoihin voi myös helposti ujuttaa vähän nahistuneet juurekset ja perunat tai ylikypsät tomaatit, jolloin ruokahävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.