Kurpitsakeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M K

Täyteläisestä kurpitsakeitosta saa talviretkelle lämpimän kaverin. Soppa saa terävyyttä tuoreesta inkivääristä. Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.

Vinkki



Raaka-aineet

1 kg
myskikurpitsaa
1
sipuli
2 cm pala
inkivääriä
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
tuorejuustoa

Valmistusohje

1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten (niin kuin höylätään kuori pois pala palalta).
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja juusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g