G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalakeitto

G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perinteinen kalasoppa saa piristystä tuoreesta fenkolista, selleristä ja pavuista.



Raaka-aineet

400 g
kirjolohifileetä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
sipuli
150 g
salaattifenkolia
2 vartta
varsiselleriä
1 rkl
öljyä
200 g
vihreitä papuja (pakaste)
5 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
2
laakerinlehteä
1 tl
yrttisekoitusta
½ tl
rouhittua valkopippuria
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitusta
3 dl
rasvatonta maitoa
1 dl
tuoretta tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Kuullota sipulilohkot öljyssä, lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
2. Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää hienonnettu tilli

Vinkki

Paahda keiton kaveriksi ruisleipää tai saaristolaisleipää

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g