Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 ½ l
vettä
500 g
lampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
1 ½ tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
1 kg
valkokaalia
3
porkkanaa
2
sipulia
2 tl
meiramia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Lammas-kaalikeitto

Kaali on makoisaa, edullista ja hyvin säilyvää. Erityisen edukseen se on lampaanlihan kaverina, kuten tässä keitossa.

Kaali on makoisaa, edullista ja hyvin säilyvää. Erityisen edukseen se on lampaanlihan kaverina, kuten tässä keitossa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ l
vettä
500 g
lampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
1 ½ tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
1 kg
valkokaalia
3
porkkanaa
2
sipulia
2 tl
meiramia

Valmistusohje

1.
Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2.
Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3.
Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.

Vinkki

  • Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi.
  • Keiton voi tarjoilla pääsiäisenä lammasaterian versiona, tai siihen voi hyödyntää pääsiäislampaan jämät.
  • Tutustu myös muihin keittoresepteihin täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g