Lammas-kaalikeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M

Kaali ansaitsee ylistystä! Se on hyvänmakuinen, edullinen ja hyvin säilyvä kasvis. Erityisen edukseen se on lampaanlihan kaverina keitoissa ja padoissa. Kaiken kruunaa se, että maku vain paranee ruokaa uudelleen lämmitettäessä - kokkaa siis kerralla reilu annos.

Vinkki

Kiireisempi kokkaaja voi vaihtaa kokolihan karitsan jauhelihaksi. Keittoon voi upottaa myös vaikka pääsiäislampaan jämät.



Raaka-aineet

1 ½ l
vettä
500 g
lampaan lihaa (rasvaa noin 10 %)
1 ½ tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
1 kg
valkokaalia
3
porkkanaa
2
sipulia
2 tl
meiramia

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi. Lisää liha kokonaisena palana ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaahto pinnalta. Lisää pippurit ja suola ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi sillä aikaa kaali ja viipaloi kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja jatka kypsentämistä, kunnes kaali on pehmeää. Uuden sadon kaali kypsyy noin 20 minuutissa, vanhempi talvikaali voi vaatia puolet pidemmän kypsennysajan.
3. Kun keitto on lähes valmista, nosta liha liemestä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Laita lihapalat takaisin kattilaan ja mausta keitto meiramilla.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g