G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauhelihakeitto

G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tutustuminen kurttu- eli savoijinkaaliin voi alkaa tämän keiton myötä. Jos kaupan kurttukaalilaari on tyhjä, kiinankaali sopii tähän jauhelihakeittoon yhtä mainiosti.



Raaka-aineet

500 g
perunoita
1
sipuli
100 g
savoijin- eli kurttukaalia
800 g
keittojuureksia (pakaste)
1 l
vettä
2
liemikuutiota
10
kokonaista maustepippuria
400 g
jauhelihaa
1 rkl
öljyä
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
1 dl
silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko perunat. Hienonna sipuli ja kaali. Laita perunat, keittojuurekset ja kaalisilppu kiehumaan liemikuutioilla ja maustepippureilla maustettuun veteen. Anna kiehua 15 minuuttia.
2. Ruskista sillä aikaa sipulisilppu ja jauheliha öljyssä. Mausta pippureilla. Kaada liha kattilaan ja anna kiehua pari minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi silputtu persilja.

Vinkki

Voit lisätä suosikkijuureksesi myös tuoreina: keittoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, porkkana, lanttu ja palsternakka

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g