Porkkana-inkiväärikeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M

Tämän keiton juju on tuoreessa inkiväärissä: pienikin määrä antaa potkua muutoin mietoihin raaka-aineisiin.

Vinkki

Leivo keitonjämistä sämpyläsiskoja. Kasvissoseet antavat sämpylöille kauniin värin ja mehevän rakenteen.



Raaka-aineet

1 kg
porkkanoita
2
sipulia
1 rkl
öljyä
1 tl
currya
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
1 l
vettä
1
liemikuutio
1 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
timjamia
2 tl
oreganoa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko porkkanat. Hienonna sipulit ja kuullota kasviksia curryn kanssa öljyssä kattilassa. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös vesi ja liemikuutio.
2. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kasvirasvasekoite ja mausteet, ja kuumenna. Soseuta.