Sydänmerkki

Sydänmerkki auttaa kaupassa ja ravintolassa

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista ja ravintoloista löytyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Se on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arkeasi. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.

Mitkä tuotteet saavat Sydänmerkin?

Sydänmerkin saavat vain sellaiset elintarvikkeet, joissa rasva on hyvä laatuista ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä Sydänmerkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria. Näillä pienillä muutoksilla pyritään vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja sekä sinulle että läheisillesi. Sydänmerkkiä hyödyntämällä voit helposti parantaa omaa ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan – mausta tinkimättä.

Miten löydän Sydänmerkki-tuotteet kaupasta?

Tuotteita löytyy kaupoista melkein tuhat eli valinnan varaa on. Tuotteita löytyy niin lasten kuin aikuisten makuun sekä monipuolisesti eri ruokavalioille. Sydänmerkin paikka vaihtelee pakkauksissa, joten kannattaa kurkkia myös pakkausten takapuolelle tai sivulle. Tutustu Sydänmerkki-tuotteisiin.

Mikä tarkoittaa Sydänmerkki-ateria?

Sydänmerkki auttaa esimerkiksi koulussa tai henkilöstöravintolassa ruokailevaa valitsemaan terveellisen aterian. Jokaiselle aterianosalle on omat kriteerit, joissa kiinnitetään huomiota rasvan määrään ja laatuun sekä suolan määrään. Viljapohjaisissa tuotteissa olennaista on lisäksi kuidun määrä. Ravintola pitää huolen kriteereiden täyttymisestä ja hyvien vaihtoehtojen esilletuomisesta. Sydänmerkki-ateriaan kuuluvat osat tunnistat esimerkiksi ruokalistan Sydänmerkistä tai linjaston opasteista. Tutustu Sydänmerkki-aterioita tarjoaviin ravintoloihin.