G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pehmeä kasvissosekeitto

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvissosekeitot ovat keittomaailman pyttipannuja: niihin uppoaa helposti jo vähän nahistuneet porkkanat ja haalistuneet parsakaalit. Maku on kuitenkin mitä mainioin!



Raaka-aineet

1 kg
kasviksia: juureksia, perunaa, sipulia, kukkakaalia jne.
7-8 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
½ - 1 tl
rouhittua mustapippuria
1-2 tl
rakuunaa tai muuta yrttiä

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Laita vesi kiehumaan, määrään vaikuttaa mm. kasvisten vesipitoisuus. Aloita pienemmällä määrällä ja lisätä desi kerrallaan, jos tarve vaatii.
2. Lisää kasvikset ja liemikuutiot kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuutin ajan, kasvispalojen koosta riippuen.
3. Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite tai tuorejuusto sekä mausteet ja kuumenna vielä nopeasti.

Vinkki

  • Jos et halua käyttää liemikuutioita, korvaa ne suolalla. 1 kuutio vastaa 1 teelusikallista suolaa. 
  • ruokakerman sijaan soppaan käy myös tuorejuusto (200g)
  • Lisää proteiinipitoisuutta 1 desillä punaisia linssejä. Laita ne kypsymään yhtä aikaa kasvisten kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
44 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
44 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g