Punainen nakkikeitto

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tässä loistava arkiruoka mausteisen ruuan ystävälle! Maissi ja bataatti tuovat soppaan makean terveisen rapakon takaa



Raaka-aineet

300 g
nakkeja (rasvaa max 10%)
1
sipuli
300 g
bataattia tai perunoita
2
valkosipulin kynttä
600 g
keittojuureksia (pakaste)
200 g
maissia (pakaste)
1 rkl
öljyä
1 prk (400g)
yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 l
vettä
1
liemikuutio
1
vihreä paprika
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
punaista chilitahnaa
ripaus
sokeria
½ dl
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja perunat tai bataatti. Hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia ja nakkeja muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä paprikasuikaleet. Lisää myös juustokumina, chilitahna ja sokeri. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta basilikalla.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g