Paahdettu palsternakkashotti

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G M K

Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Pehmeän aromaattinen klassikkomauste maustepippuri antaa päälle ripotelluille pähkinämurulle lempeän mausteisen twistin.

Vinkki

Voit soseuttaa kasvikset nesteineen keiton myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa. 



Raaka-aineet

400 g
palsternakkaa
1 rkl
siirappia
1 tl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
½ tl
suolaa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
4-5 dl
vettä
Maustepippuripähkinä
½ dl
pähkinäsekoitusta (suolaamaton)
1 tl
öljyä
¼ tl
jauhettua maustepippuria
⅕ tl
suolaa
Koristeeksi
2 oksaa
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon rypsiöljy, siirappi ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2. Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3. Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua. Koristele vielä tuoreella timjamilla.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g