Nyt sitä ruokaa!

Lomailijoiden ruokaviikko

Kun vietetään aikaa saman katon alla pidemmän aikaa, ruokahuollossa voi mennä helpoimman kautta. Hitunen suunnitelmallisuutta helpottaa ruokaviikon organisoimista.

  1. Suunnitelkaa yhdessä viikon ruokalista niin, että listalla on 3-5 ruokalajia. Esimerkiksi jokaiselle perheenjäsenelle 1-2 mieluista ruokaa.
  2. Arkiruoan ei tarvitse olla gourmeta. Aseta rima sille tasolle, että ruoat maittavat pääosalle porukasta ja ovat helppoja valmistaa.
  3. Tee ruokia sen verran iso määrä, että sitä riittää useammalle aterialle. Valmista myös mahdollisimman monta ruokaa samalla kertaa tai mieti etukäteen pari ruoanlaittopäivää. Ruoat säilyvät hyvin pakastimessa tai jääkaapissakin. Jos mahdollista, jakakaa ruoanlaittovastuita.

Perinteisesti hyviä "muonitusruokia" ovat laatikot, keitot ja pataruoat, joita voi valmistaa ison satsin kerralla. Kun ruoka on jäähtynyt, voit pakastaa osan sopivissa kerta-annoksissa tai laittaa jääkaappiin.

Napostelukasvikset aterioille ja aterioiden väliin

Helpota päivää myös välipalojen osalta: pilko aamulla erilaisia kasviksia jääkaappiin. Porkkanatikut, omena- ja päärynälohkot, kurkun palat, minitomaatit ja viinirypäleet ovat sitten valmiina kun jolla kulla on tarve välipalalle.