Broileriruukku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Riisiseos
-
Sydänmerkki-tuote2 dlriisi-viljasekoitusta
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
- Broileritäyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamatonta broilerinfileetä
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote200 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
2 tlkurkumaa
-
½ tlsuolaa
-
2 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
-
400 gpersikkaviipaleita (säilyke)
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoa raasteena
Valmistusohje
1. Laita riisiseos kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoajan löydät pakkauksesta. Tee sillä aikaa broileritäyte.
2. Suikaloi broilerinfileet ja paprika. Hienonna sipulit.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kurkuma ja sipulisilput. Kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät esiin. Lisää lihasuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
4. Lisää broileritäytteen loput ainekset. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Laita broileritäytettä ja riisiseosta vuokaan vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
6. Gratinoi 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Jos olet valmistanut ruoan aiemmin, kypsennysaika on noin 10 minuuttia pidempi, jotta ruoka ehtii kunnolla lämmetä
Vinkki
Riisiseoksen voi tehdä monenlaisista suurimoista.
- Ohran ystäville hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi rikotut ohrasuurimot.
- Mainiot jyväisät vaihtoehdot ovat myös Myllärin Ateriajyvät 4-viljaa tai Myllärin Luomu Ateriajyvät Vehnästä. Ne turpoavat keitettäessä vähemmän, joten voit tuplata annoksen (4 dl)
- gluteeniton versio syntyy täysjyväriisistä
- Annoksen hinta n. 1,3€ (syyskuu 2022)