Marokkolainen kalapata

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M

Nopea kalapata tarjoaa maukkaan ruokaratkaisun arjen kiireisiin.



Raaka-aineet

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3 cm pala
tuoretta inkivääriä
1 rkl
öljyä
2 tl
juustokuminaa
2 tl
kurkumaa
1
kanelitanko
¼ tl
cayennepippuria
3 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
vettä
1 prk
kikherneitä tai 2 dl vihreitä linssejä
300 g
kesäkurpitsaa
250 g
kirsikkatomaatteja
300 g
lohta
2 tl
hunajaa
1 tl
suolaa
½–1 tl
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja pyörittele hetki kunnes makua alkaa irrota. Lisää vesi ja kikherneet tai linssit ja anna kiehua 10 minuuttia.
2. Kuutioi kesäkurpitsa, puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kala. Lisää kesäkurpitsa ja tomaatit kattilaan ja jatka kypsennystä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää kalapalat ja hauduta pari minuuttia kalapalojen koosta riippuen. Mausta lopuksi hunajalla, suolalla ja pippurilla.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema