Pinaatti-lehtikaalilasagne

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Lehtikaali sopii mainiosti myös lasagneen. Kokeile tätä herkullista, tomaatilla ja pinaatilla höystettyä uuniruokaa.



Raaka-aineet

Lehtikaali-pinaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
70 g
lehtikaalia
200 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
öljyä
150 g
pinaattia (pakaste)
2 prk (800g)
tomaattimurskaa
200 g
tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
tuoretta oreganoa tai basilikaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
100 g
juustoa

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit. Poista lehtikaalin lehdista kova lehtiruoti ja silppua lehdet. Viipaloi kirsikkatomaatit.
2. Kuullota sipuleita ja lehtikaalisilppua hetki öljyssä. Lisää tomaattiviipaleet ja pinaatti ja anna hautua muutama minuutti
3. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia .
4. Kokoa lasagne laittamalla kastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste Paista 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g