G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lohikiusaus

G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kuuden raaka-aineen klassikko ei esittelyitä kaipaa: miten perunan, kalan ja ruokakerman liitto voikaan maistua näin hyvältä?



Raaka-aineet

500 g
lohifileetä
1 kg
peruna-sipuliseosta (pakaste)
1 dl
tuoretta tilliä
1 ½ - 2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
(2 rkl
perunajauhoja tai maissitärkkelystä)

Valmistusohje

1. Suikaloi lohifilee. Sekoita kalapalat, perunasuikaleet ja mausteet uunivuoassa.
2. Jos käytät vähärasvaista (alle 10%) ruokakermaa, sekoita siihen 2 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä nestettä sitomaan. Rasvaisempi (15%) tuote ei suurustetta tarvitse. Kaada ruokakermaseos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia

Vinkki

  • Lisää vuokaan kasviksia makua ja väriä tuomaan. Valitse pakastealtaasta 200-300g suosikkikasviksiasi, esimerkiksi parsakaalin kukinnot tai vihreät pavut ovat hyviä vaihtoehtoja. Lohen makupariksi sopii erinomaisesti myös salaattifenkoli, joka kannattaa suikaloida ohuiksi siivuiksi. 
  • Ruokakerman sijaan voit käyttää nesteenä tuorejuusto-maitosekoitusta (100g tuorejuustoa + 3 dl maitoa).  

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
120 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g