Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Kasvissose
700 g
jauhoista perunaa
500 g
juureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
(vettä keittämiseen)
3 dl
rasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
2 tl
margariinia
½ tl
suolaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
2
lehtisellerin vartta
1 tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
500 g
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Jauheliha-kasvissosevuoka

Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.

Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Kasvissose
700 g
jauhoista perunaa
500 g
juureksia (esim. juuriselleriä, porkkanaa ja palsternakkaa)
(vettä keittämiseen)
3 dl
rasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
2 tl
margariinia
½ tl
suolaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
2
lehtisellerin vartta
1 tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
500 g
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
jauhettua maustepippuria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä kasvikset kypsäksi vedessä.
2.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3.
Lisää pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4.
Kaada kasvisten keitinvesi pois ja soseuta kypsät kasvikset. Lisää maitoa, jotta saat pehmeän soseen. Mausta sose rasvalla ja suolalla.
5.
Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle peruna-juuressose.
6.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g