L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauheliha-kasvissosevuoka

L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista, porkkanasta ja palsternakasta.



Raaka-aineet

Kasvissose
400 g
jauhoista perunaa
200 g
porkkanaa
200 g
palsternakkaa
5 dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2 tl
margariinia
Jauhelihaseos
1
sipuli
1 rkl
öljyä
250 g
jauhelihaa
2
sellerinvartta
250 g
kypsiä kidneypapuja (tölkki)
400 g
tomaattimurskaa
70 g
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
jauhettua maustepippuria
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää myös pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet ja hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinliemi talteen. Soseuta kypsät kasvikset. Lisää keitinlientä sen verran, että saat pehmeän soseen. Mausta margariinilla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g