Keittopäivä
Kaikenikäisille maistuvat keitot ovat varsinainen arjen pelastus, vaikka niistä saa loihdittua myös juhlavampaa tarjottavaa. Keitot valmistuvat tarvittaessa nopeasti, mutta kiireinen tekee soppaa ison kattilallisen kerrallaan. Sitä on helppo lämmittää lounaaksi tai työpäivän jälkeiseksi illalliseksi. Keitot muuttuvat usein entistä maukkaammaksi uudelleen lämmitettäessä.
Jos samaa ruokaa ei jaksa syödä koko viikkoa, keittoja voi hyvin pakastaa. Pakastus on kätevintä tehdä kerta-annoksina, jolloin syötävää löytyy sopiva määrä vaikkapa etätyötä tekevälle. Pakastukseen sopivat erityisen hyvin sosekeitot, kuten herkullinen linssikeitto.
Kasviksia keiton muodossa
Erilaiset keitot ovat helppo tapa lisätä ja monipuolistaa kasvisten käyttöä kuin huomaamatta. Puolivalmisteet, kuten pakastekasvissekoitukset ja säilykkeet, helpottavat ja nopeuttavat keittojen kokkailua huomattavasti, ja niiden avulla kasviksien lisääminen käy erityisen kätevästi. Selaa sivua vähän alemmas ja kurkkaa sieltä tuotevinkit keittoihin sopiviin puolivalmisteisiin!
Keitot ovat oivallista ruokaa myös silloin, kun ruokaa haluaa valmistaa edullisesti. Kasvikset, niin tuoreet kuin pakastetut ovat kohtuuhintaisia läpi vuoden. Proteiininlähteistä etenkin palkokasvit (esim. linssit ja pavut) ovat edullisia. Oletko jo kokeillut toscanalaista papusoppaa? Keittoihin voi myös helposti ujuttaa vähän nahistuneet juurekset ja perunat tai ylikypsät tomaatit, jolloin ruokahävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.