Back to school

Ruokaa reppukansalle (ja muulle perheelle)

On taas se aika vuodesta..

...kun pienet seitsemänvuotiaat heittävät melkein itsensä kokoisen repun selkään ja lähtevät perhoset vatsassa kohti koulua. Tai vielä viime kevään suloinen kuudesluokkalainen on kesän aikana kasvanut kunnon teiniksi ja lähtee silmin nähden velttona kohti opinahjoa. Todennäköisesti häntäkin vähän jännittää.

On ikä ja innokkuuden aste mikä tahansa, syödä pitää. Että jaksaa opiskella ja oppia, harrastaa. Tai käydä töissä ja pyörittää arkea. Tässä arkea helpottavia vinkkejä ja ruokaohjeita.

  • Osta valmista. Onko joku joskus sanonut, että vain itsetehty on hyvää. Puppua. Kauppojen valmiruoissa on paljon loistavia vaihtoehtoja. Tässä suosikkejamme:
  • Purkkihernekeitto. Arjen pelastaja, terveellinen ja tavallisesti lasten mieleen. Halpa. Väitämme, että jos jossain kannattaa oikaista niin tässä.
  • Kalapuikot. Helppo ja nopea, yleensä suosittu lasten parissa. Mikä parasta, Sydänmerkki-vaihtoehtoja löytyy lukuisia. Ja jos kala ei ole teidän perheen vaihtoehto, pihvejä ja pyöryköitä, kasvis- ja lihaversioita löytyy Sydänmerkin valikoimista koko joukko.
  • Valmis perunamuusi. Toimii monen kanssa, kuten niiden kalapuikkojen.
  • Valmiskastikkeet ovat oivallisia arjen apureita. Eivät ehkä halvimpia, mutta kun tarvitaan ripeitä liikkeitä keittiössä, liputamme valmiskastikkeiden puolesta. Kurkkaa purkista kuitenkin suolan määrää sillä silmällä.
  • Hyvän aterian määritelmä kannattaa miettiä uudestaan. Pyri siihen, että aterialla on kasviksia, jotain proteiinipitoista ja jotain hiilihydraattipitoista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aterialla on porkkanaa, täysjyväpastaa ja raejuustoa. Monimutkaisten salaattien ja tuntien kokkailun sijaan kannattaa panostaa erilaisiin lohkottuihin kasviksiin!
  • Kun kokkaat, kokkaa isosti. Tee lasagnea tupla- tai triplamäärä ja laita osa pakastimeen. Voimme luvata, että ajatus lämmittää jo päivällä kun muistat, että päivällinen löytyy pakastimesta. Jos pakastinta ei ole, isompi ruokamäärä vapauttaa ruoanlaitosta heti pariksi päiväksi. Reseptivinkkejä löydät täältä.
  • Tuumasta toimeen. Alla muutama arkea mullistava resepti ; )

Lohikeitto

Lohikeitto


Minimunakkaat

Minimunakkaat

Kalapuikkoburger

Kanawokki

Kanawokki

Mukimakaroni ja tapaskasvikset