Kasvispita

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Kasvispitan täytteeseen sopivat mainiosti jääkaapin perälle jääneet ja hiukan nahistuneet kasvikset. Leivät saa leivottua ruokakaapin perustarvikkeilla.

Vinkki

Kasvispitoista saat ruokaisampia lisäämällä täytteeksi 200 g kotijuustoa tai halloumia. Hummuksen tilalta voit myös kokeilla kastikkeeksi raikasta tsatsikia.



Raaka-aineet

Pitaleivät
3 dl
maustamatonta jogurttia
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
6½ dl
hiivaleipäjauhoja
Linssimuhennos
½
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
1 dl
punaisia linssejä
400 g
paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
1 tl
basilikaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut kasvikset
1
paprika
½
punasipuli
150 g
munakoisoa
150 g
kesäkurpitsaa
1
valkosipulinkynsi
chili)
100 g
kirsikkatomaatteja
½ ruukkua
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
½
limetin mehu
Lisäksi
150 g
hummusta

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana täytteet. Pilko paprika, punasipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa, ja paahda niitä 20 minuuttia uunin ylätasossa 200 asteessa. Pilko valkosipuli ja chili, ja ripottele paahdettujen kasvisten mausteeksi. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna korianteri.
4. Hienonna linssimuhennoksen sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää huuhdellut ja valutetut linssit. Lisää paseerattu tomaatti ja vettä ja keitä linssejä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan eli kunnes ne kypsyvät ja muhennos on paksua kastiketta. Jos muhennos on liian sakeaa ja meinaa palaa pohjaan, lisää tilkka vettä kypsennyksen aikana. Mausta.
5. Sekoita linssimuhennos ja paahdetut vihannekset, tomaatit, korianteri sekä limen mehu.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise leivät lämpiminä ja täytä kasvisseoksella ja hummuksella.