G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Linssi-kasvispata

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tarjoa meksikolaistyylistä pataa riisin kera tai tortillojen täytteenä. Reilusta annoksesta riittää syötävää parille aterialle tai isommalle porukalle.



Raaka-aineet

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
2
paprikaa
2
lehtisellerin vartta
½-1
punainen chili
2 cm
pala inkivääriä
2 dl
vihreitä linssejä
7 dl
vettä
4
tomaattia
200 g
maissia (pakaste)
½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3. Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.

Vinkki

Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.  

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki /  Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g