Pellavansiemenrouhe

V

Pakkauskoko: 400 g
Valmistaja: Risetti Oy
Tutustu valmistajan sivuihin

Suositeltava annos on 1-2 rkl rouhetta vuorokaudessa.Risetti pellavansiemenrouhe on kylmäpuristettu ilman kuumakäsittelyä. Näin säilyvät arvokkaat ainesosat sinulle asti. Pellavansiemenrouhetta voi käyttää leivontaan tai syödä sellaisenaan jogurtin, puuron tai viilin lisäkkeenä. Siemenissä on noin 30 prosenttia, rouheessa 20 prosenttia siemenöljyä. Öljyssä on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja. Määrästä noin 60 prosenttia on alfalinoleenihappoa, 20 prosenttia linolihappoa.Leivonnassa ja puuroissa 10% jauhoista voi korvata pellavansiemenrouheella. Rouhe sitoo vettä, joten niitä käytettäessä leivonnaisten kokonaisjauhomäärää kannattaa vähentää. Tuote on täysin Suomessa valmistettu. Säilytys kuivassa ja viileässä. Tietoa ja reseptejä: www.risetti.fi 


Ainesosaluettelo

pellavansiemenrouhe


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
448 kcal
Rasvaa
32.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
0.1 g
josta sokereita
g
Kuitua
32.2 g
Proteiinia
23.7 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Vinkki

Pellavansiemensämpylät 5 dl maitoa 50 g hiivaa 2 tl Risetti hienokiteistä merisuolaa 2 dl pellavansiemeniä ½ dl öljyä 7 dl hiivaleipäjauhoa 3 dl vehnäjauhoa Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, pellavansiemenet, öljy, hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhoja sen verran, että saat löysähkön, tasaisen taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoilee kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 45 minuuttia. Muodosta taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä ½ tuntia. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.