Nyt sitä ruokaa!

Kotikoulun ruokaviikko

Kun koko perhe on ängetty saman katon alle ja jotain pitäisi saada aikaankin, jossain kohti kannattaa mennä helpoimman kautta. Olkoon se ruoanlaitto. Hitunen suunnitelmallisuutta helpottaa ruokaviikon organisoimista.

  1. Suunnitelkaa yhdessä viikon ruokalista, siten että listalla on 3-5 ruokalajia. Näitä ruokia tehdään sen verran iso satsi, että ruokaa riittää useampana päivänä lounaaksi tai yhtenä päivänä lounaalle ja päivälliselle.
  2. Arkiruoan ei tarvitse olla gourmeta. Aseta rima sille tasolle, että ruoat maittavat pääosalle porukasta sekä ovat helppoja valmistaa. Joka päivä ei tarvitse olla lapsen suosikkiruokaa, mutta viikosta olisi hyvä löytyä joku lapselle mieleinen ruoka.
  3. Valmista mahdollisimman monta ruokaa samalla kertaa tai mieti etukäteen pari ruoanlaittopäivää. Ruoat säilyvät hyvin pakastimessa tai jääkaapissakin. Jos se helpottaa tekemistä, jakakaa ruoanlaittovastuita.

Perinteisesti hyviä "muonitusruokia" ovat laatikot, keitot ja pataruoat, joita voi valmistaa ison satsin kerralla. Kun ruoka on jäähtynyt, voit pakastaa osan sopivissa kerta-annoksissa tai laittaa jääkaappiin säilöön, näin parannetaan ruoan säilyvyyttä.

Napostelukasvikset aterioille ja aterioiden väliin

Helpota päivää myös välipalojen osalta: pilko aamulla erilaisia kasviksia jääkaappiin. Porkkanatikut, omena- ja päärynälohkot, kurkun palat, minitomaatit ja viinirypäleet ovat sitten valmiina kun jolla kulla ahertajalla on tarve välipalalle.