Pidetään lettukestit!

Monipuoliset letut sopivat jokaiselle aterialle aina aamupalasta välipalaan ja päivälliseen. Täytteitä ja lettureseptiä muuntelemalla saat sekä suolaisia että makeita lettuja.

Voiko parempaa ruokaa olla kuin letut eri muodoissaan? Edullista, kaiken ikäisille maistuvaa, loputtomasti eri makuihin muuntautuvaa – suolaista ja makeaa. Tämän ruuan valmistamiseen myös perheen juniorit osallistuvat innokkaasti.

Lettutaikinan perusohje

  • Nesteeksi maitoa, kasvijuomaa, (kivennäis)vettä, piimää tai jogurttia. Nesteeksi sopii hyvin myös hapantunut maito.
  • Jauhoja noin puolet nesteen määrästä: jos nestettä on esimerkiksi 6 dl, käytä jauhoja 3 dl.
  • Jos neste on koostumukseltaan paksumpaa, kuten piimää, käytä jauhoja hiukan vähemmän.
  • Vegaanisiin lettuihin ei käytetä kananmunaa, joten silloin jauhoja lisätään vähän enemmän.
  • Jauhoiksi käytetään yleensä vehnäjauhoja. Jos haluat lettuihin lisää makua, vaihda osa vehnäjauhoista vaikkapa ohra- tai kaurajauhoihin. Myös kaurahiutaleita voi lisätä.
  • Lisää taikinaan kananmunaa sitojaksi ja kuohkeuttajaksi. Jos nestettä on 6 dl, kananmunia riittää 2-3. Jos kananmunat ovat vähissä, lisää hiukan reilummin jauhoja
  • Mausta taikina ripauksella suolaa ja sokeria. Lisämakua saat vaniljasokerista, kardemummasta tai kanelista.
  • Turvota valmista taikinaa ainakin puolisen tuntia. Voit tehdä taikinan myös edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
  • Käytä paistamiseen vaikkapa öljyä tai pullomargariinia.
  • Lettutaikinan ohjeella voit paistaa myös pannukakkua.
  • Tästä ohjeesta saat 8-9 isoa lettua, pannun koosta riippuen
    6 dl maitoa
    3 dl (vehnä)jauhoja
    2 kananmunaa
    1 tl sokeria
    ¼- ½ tl suolaa

Letut taipuvat ruokaisiksi aterioiksi, kun täytät ne tahnoilla tai muhennoksilla