Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Letut

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Letut maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin. Vaihtelua lettuihin saat makeilla ja suolasilla täytteillä, sekä lisäämällä taikinaan vaikkapa pinaattia tai porkkanaa.



Raaka-aineet

4 dl
maitoa
2 dl
vehnäjauhoja
1
muna
1 rkl
pullomargariinia
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Paistamiseen
½ dl
pullomargariinia

Valmistusohje

1. Sekoita ainekset ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Paista taikinasta lettuja kevyesti rasvatulla pannulla.

Vinkki

  • Pinaattilettuja saat lisäämällä taikinaan 75 g pakastepinaattia, ripauksen valkopippuria ja muskottipähkinää.
  • Porkkanalettuja taas teet lisäämällä taikinaan noin 200 g porkkanasosetta tai 2-3 dl mikrossa pehmennettyä porkkanaraastetta. Mausta myös valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki/ Elina Himanen