Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perunapannukakku

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Ruokaisa pannari valmistuu nopeasti iltapalapöytään.



Raaka-aineet

400 g
perunaa
1
sipuli
200 g
kinkkua
3
munaa
6 dl
maitoa
3 dl
hiivaleipäjauhoja
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
timjamia
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipulit ja kuutioi kinkku.
2. Sekoita munat, maito, jauhot, öljy ja mausteet. Lisää perunaraaste, sipulihakkelus sekä kinkkukuutiot.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 40 -50 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki

  • Taikinamäärä on sopiva noin 35 x 45 cm uunipellille. Jos peltisi on suurempi, kasvata hiukan nesteen, jauhojen ja perunan määrää.
  • Perunaraasteen ja sipulin sijaan voit käyttää pakastealtaan perunasipulisekoitusta. Sekoitusta kannattaa hiukan pilkkoa 
  • Kasvisversio pannarista syntyy laittamalla kinkun sijaan esimerkiksi (kuullotettuja) sieniä, hernerouhetta tai raastettuja juureksia. Lisää taikinaan hiukan suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g