G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Perunavohvelit

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan



Raaka-aineet

300 g (4-5 kpl)
keitettyjä perunoita
4 dl
maitoa
½ dl
öljyä
2
munaa
1 ½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
(½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)

Valmistusohje

1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.

Vinkki

  • Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista. 
  • Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g