Värikkäät letut

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
K

Juureksista ja herneistä letut saavan houkuttelevan värin ja mehevän maun.

Vinkki

  • Mehevät vihertävät letut syntyvät myös kesäkurpitsasta: raasta taikinaan noin 200 g kesäkurpitsaa ja mausta parilla ruokalusikallisella pestoa. Pestosta tulee mukavasti suolaista makua, joten suolan voit jättää reseptistä pois.
  • kasvipohjaisten juomien sijaan voit käyttää tavallista maitoa


Raaka-aineet

5 dl
kasvipohjaista juomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
härkäpapu- tai kikhernejauhoja
120 g
punajuurta
100 g
porkkanaa
1 ½ dl
herneitä (esim. pakaste)
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua valko- tai mustapippuria
Paistamiseen
½ dl
öljyä tai pullomargariinia

Valmistusohje

1. Sekoita kasvijuoma ja jauhot ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori sillä välin juurekset, raasta eri astioihin, hienonna myös herneet.
3. LIsää maitoseokseen munat ja mausteet. Jaa taikinasta kolmannes (noin 2 dl) punajuuriraasteeseen, kolmannen porkkanaraasteeseen ja loput hernerouheen joukkoon.
4. Paista taikinat letuiksi ohukaispannulla rasvatilkassa.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g