Palkuainen Härkäpapu-lupiinitempe
Pakkauskoko: 200 g ja 900 g
Valmistaja: Palkuainen
Tutustu valmistajan sivuihin
Härkäpapu-lupiinitempe on terveellinen 50/50-yhdistelmä kotimaan palkokasveja. Härkäpapu on viljelty Arolan tilalla Pornaisissa ja sinilupiini Tuijulan tiluksilla Maskussa. Pavut on kuorittu, kypsennetty ja fermentoitu, joten mukana on lähes kaikki papujen sisältämät ravintoaineet plus lisäksi Rhizopus-sienen fermentoinnin aikana muodostamat. Sienirihma muodostaa irtopavuista yhtenäisen kiinteän kakun, jota voi pilkkoa haluttuun muotoon ruoanvalmistusta varten. Tempe on lähtöisin Indonesiasta, missä sillä on vuosisatojen perinteet. Tavallisimmin indonesialainen tempe valmistetaan soijapavuista. Lännessä perinteet ovat vain vuosikymmenien mittaiset, mutta pikkuhiljaa se on tulossa tutuksi täälläkin.
Ainesosaluettelo
Vesi, härkäpapu, sinilupiini, etikka, sienistartteri (Rhizopus, riisijauho).