Kurpitsansiemen

V

Pakkauskoko: 400 g
Valmistaja: Risetti Oy
Tutustu valmistajan sivuihin

Käytä kuorettomia kurpitsansiemeniä leivonnassa pähkinöiden tapaan. Voit myös nauttia niitä sellaisenaan tai paahdettuina (varovasti kuivassa pannussa sekoittamalla). Tuote on Suomessa pakattu. Säilytys kuivassa ja viileässä. Tietoa ja reseptejä: www.risetti.fi  


Ainesosaluettelo

kurpitsansiemen


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
581 kcal
Rasvaa
45.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
8.1 g
Hiilihydraatteja
17.8 g
josta sokereita
5.3 g
Kuitua
3.9 g
Proteiinia
24.3 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Vinkki

Vuohenjuusto-punajuuripiirakka 150 g voita 3 dl vehnäjauhoja 2 rkl vettä Täyte 1 sipuli 400 g keitettyjä punajuuria 1 tl Risetti hienokiteistä merisuolaa ripaus mustapippuria 1 tl rosmariinia 75 g vuohenjuustoa 3 kpl kananmunaa 2 dl Crème fraîchea 1/2 tl hunajaa 1/2 dl Risetti kuorettomia kurpitsansiemeniä Nypi yhteen voi ja jauhot. Lisää vesi ja työstä seos taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele punajuuret. Paista sipulit voissa. Sekoita sipulit, punajuuret, suola, pippuri ja rosmariini. Muserra vuohenjuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, créme fraiche, hunaja ja punajuuri-sipuliseos. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia. Kaada täyte piirakkapohjaan. Ripottele kurpitsansiemeniä päälle ja paista uunin keskiosassa 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile.