selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/

Täydellisen brunssin ABC

Juhlista päivää ja nauti brunssista!

Brunssi, tuo herkullinen aamiaisen ja lounaan risteytymä, on monelle viikonloppuaamun sekä juhlapäivien aloitus. Parhaat brunssiruoat voi valmistella edellisenä iltana ja viimeistellä aamulla – varsinkin jos kuuluu siihen ihmistyyppiin, joka ei ole parhaassa kokkausterässä herättyään.

Kananmunat munakkaan, suolaisen pannukakun tai piirakan ja miksei myös keitettynä salaatin sattumina, tuovat aterialle ruokaisuutta. Meksikolaisen keittiön ystävä marinoi lisäkkeeksi kalaa chevichen muodossa.

Ihana leipä sellaisenaan, tai täytettynä vaikkapa quesadillana, on itseoikeutettu osa brunssikattausta. Parhaimmillaan tietysti uunituoreena ja tuoksuvana. Tämä onnistuu, kun teet taikinan jo edellisenä iltana huoneenlämpöön kohoamaan. Aamulla riittää leivän muotoilu ja paisto – pitkä kohotusaika takaa myös herkullisen maun. Leivän päälle riittää maukas tahna, tee se tällä kertaa vaikkapa pavuista.

Älä unohda runsaasta kasvistarjontaa hedelmineen ja marjoineen, joka tuo raikkautta raskaampien ruokien rinnalle. Keväinen salaatti, kasvistikut, paahdetut vihannekset – vaihtoehtoja helppoon ja hyvään on loputtomiin.

Pieni makea pala ja leppoisa yhdessäolo joko itsensä tai mukavan porukan kanssa kruunaa herkkuhetken. Kahvin ja teen juojat saavat brunssilla itseoikeutetusti annoksensa. Lapsille ja lapsenmielisille maistuu lämmin kaakao, chilillä tai ilman. Useimmat yhdistävät myös erilaiset kuplajuomat brunssille – mainio poreileva alkoholiton versio on hedelmäinen melonijuoma.