Piparjuurella terästetty kirjolohiuunimunakas

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Munakas on pikaruokaa parhaimmillaan ja taipuu moneksi – tällä kertaa kalan ja salaatin kera mainioksi ateriaksi. Älä pelkää piparjuurta, se tuo hienosti kalan maun esille.

Vinkki

Vaihtelemalla tuorejuuston makua saat myös munakkaaseen uusia makuvariaatioita, kokeile esimerkiksi yrttituorejuustoa tai paprika-chilituorejuustoa.



Raaka-aineet

6
kananmunaa
200 g
tuorejuustoa (esim. kylmäsavulohella maustettu)
3 rkl
tuoretta tilliä
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
suolaa
200 g
kirjolohifileetä
1 tl
öljyä
Päälle
150 g
salaattisekoitusta tai babypinaatinlehtiä
200 g
kurkkua
200 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
salaatinkastiketta

Valmistusohje

1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hienonnettu tilli, piparjuuritahna ja suola.
2. Poista kirjolohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan.
3. Voitele uunivuoka tai piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada munakasmassa vuokaan. Lado päälle kirjolohiviipaleet.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Keskeltä se saa jäädä löysäksi.
5. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Nostele munakkaan päälle salaattisekoitusta, kurkkuviipaleita ja tomaatteja. Valuta päälle salaattikastiketta.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g