Lohicheviche

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M K

Kokeile graavilohen tai -siian sijaan limemehulla raakakypsytettyä chevicheä. Se sopii oivallisesti vaikkapa kevään ja kesän juhliin tai miksei myös joulun kalapöytään

Vinkki

Tarjoa kalan kanssa guacamolea



Raaka-aineet

600 g
(kirjo)lohta fileenä
1 ½ tl
karkeaa merisuolaa
12
limeä
Lisäksi
1 dl
tuoretta korianteria silputtuna
15
kokonaista rosepippuria

Valmistusohje

1. Poista fileestä ruodot. Ripottele pintaan suolakiteet.
2. Purista mehu limeteistä. Kaada mehu laakeaan, mieluiten kalapalan kanssa mahdollisimman samankokoiseen vatiin.
3. Kumoa kala varovasti mehuun nahkapuoli ylöspäin. Peitä vuoka kelmulla ja anna kalan maustua 8-10 tuntia jääkaapissa, esimerkiksi yön yli.
4. Ota maustunut kala vuoasta. Poista ylimääräinen suola ja kuivaa kalan pinta. Koristele korianterisilpulla ja rosepippurilla.