L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Banaanileipä

L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Banaanileipä on hävikkiruokaa herkullisimmillaan: leivonnaiseen uppoavat erinomaisesti ylikypsät banaanit.



Raaka-aineet

75 g
saksanpähkinöitä
75 g
pekaanipähkinöitä
120 g
rasiamargariinia
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
hiivaleipäjauhoja
1 rkl
unikonsiemeniä
2 ½ tl
leivinjauhetta
1 ¼ tl
soodaa
1 tl
kanelia
½ tl
suolaa
¾ tl
muskottipähkinää
¼ tl
neilikkaa
2-3
(ylikypsää) banaania

Valmistusohje

1. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
2. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset, pähkinärouhe sekä soseutetut banaanit.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 60 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jos pinta tummuu liikaa laita päälle leivinpaperia.

Vinkki

Banaanisosetta tarvitaan 3 dl. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.2 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
330 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.2 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g