G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäkurkkusalaatti

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokeile rohkeasti aniksenmakuista fenkolia. Salaatissa tämä aromikas kasvis kesyyntyy mutta säilyttää ihanan rapeutensa.



Raaka-aineet

3
avomaankurkkua
6
retiisiä
1 (250 g)
salaattifenkoli
1
punasipuli
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Vadelmavinegretti
2 dl
kotimaisia vadelmia
¾ dl
öljyä
1 rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 rkl
punaviinietikkaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele kurkut ja viipaloi juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Viipaloi myös retiisit ja punasipuli sekä suikaloi fenkoli. Sekoita kasvikset kulhossa.
2. Mittaa vinegretin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
3. Valuta salaatin pinnalle vinegretteä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Jos käytät ulkomaisia vadelmia esimerkiksi pakasteena, niitä kannattaa keittää pari minuuttia vesitilkassa vatsavaivojen välttämiseksi. Jäähdytä seos ja jatka valmistamista muuten ohjeen mukaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g