Pääsiäisen parhaat ruokavinkit

Pitkät vapaat mahdollistavat kokoontumisen yhteisen pöydän ääreen isommallakin porukalla. Aikaa ruuanvalmistukseen on myös arkea enemmän – näillä herkullisilla ohjeilla ehdit kuitenkin myös ulkoilla ja rentoutua.

Broileri on tuttu näky pääsiäispöydässä: valmista lintu kokonaisena, pataruokana tai juustotäytteisinä fileinä. Paella on oivallinen ruoka lihanrippeistä valmistettavaksi. Myös lammaskaalikeitto on mitä mainioin ruoka vaikkapa lampaanpaistin rippeistä valmistettavaksi.

Välillä maistuu kala. Raikas sitruunakala valmistuu nopeasti. Lohi yrttiöljyllä paahdetun kaalin kera tuo tuulahduksen kesästä pääsiäispöytään. Marokkolainen kalapata maistuu mausteisen ruuan ystävälle.

Hehkuvien kukkien ja iloisten höyhenkoristeiden lisäksi ihanat kasvislisäkkeet tuovat väri-iloa kattaukseen. Oletko jo tutustunut broccoliiniin? Perinteisten makujen ystävä ilahtuu suloisista perunaruusukkeista, cashew-kaaliwokin rapeus ja seesamiöljyn ihana aromi ei jätä ketään herkkusuuta kylmäksi.

Kurkkaa vinkit myös pääsiäisen makeisiin herkkuihin.