Pääsiäisen parhaat ruokavinkit

Pääsiäinen on yksi herkullisimmista ruokajuhlista. Lammas, broileri ja kananmunat kuuluvat ruokaperinteisiin, myös parsaa maistellaan monessa ruokapöydässä.

Pitkät vapaat mahdollistavat kokoontumisen yhteisen pöydän ääreen. Aikaa ruuanvalmistukseen on myös arkea enemmän – näillä herkullisilla ohjeilla ehdit kuitenkin myös ulkoilla ja rentoutua.

Broileri on tuttu näky pääsiäispöydässä: valmista lintu kokonaisena, helposti pellillä tai juustotäytteisinä fileinä. Myös lihanrippeistä valmistettava paella on oivallinen pääsiäisruoka. Lammaskaalikeitto maistuu lampaanpaistin rippeistä valmistettuna.

Välillä maistuu myös kala. Siikapelti paahdetuilla perunoilla valmistuu nopeasti. Lohi yrttiöljyllä paahdetun kaalin kera tuo tuulahduksen kesästä pääsiäispöytään. Marokkolainen kalapata maistuu mausteisen ruuan ystävälle.

Oletko jo tutustunut broccoliiniin? Perinteisten makujen ystävä ilahtuu suloisista perunaruusukkeista, myös valkosipulilla maustetut hasselbackan perunat ovat mitä mainioin juhlapöydän tarjottava.

Kurkkaa vinkit myös pääsiäisen makeisiin herkkuihin.