Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

2
punaista paprikaa
1
keltainen paprika
2
punasipulia
600 g
kesäkurpitsaa
2
tomaattia
4 rkl
öljyä
1 rkl
(balsami)viinietikkaa
1 tl
suolaa
Koristeeksi
12
tuoreen basilikan lehteä
Manteli-valkosipulidippi
1
valkosipulin kynsi
1½ dl
kaurajuomaa
2 rkl
mantelilastuja
2
paahtoleipäviipaletta
1 mm
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Ratatouille

Värikäs ja herkullinen kasvislisäke ranskalaisittain valmistuu kätevästi uunissa. Tarjoile lempeän mantelidipin kanssa.

Värikäs ja herkullinen kasvislisäke ranskalaisittain valmistuu kätevästi uunissa. Tarjoile lempeän mantelidipin kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2
punaista paprikaa
1
keltainen paprika
2
punasipulia
600 g
kesäkurpitsaa
2
tomaattia
4 rkl
öljyä
1 rkl
(balsami)viinietikkaa
1 tl
suolaa
Koristeeksi
12
tuoreen basilikan lehteä
Manteli-valkosipulidippi
1
valkosipulin kynsi
1½ dl
kaurajuomaa
2 rkl
mantelilastuja
2
paahtoleipäviipaletta
1 mm
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
öljyä

Valmistusohje

1.
Puolita paprikat ja paahda puoliskoja 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes kuori hiiltyy. Jos haluat oikaista valmistuksessa, paprikoiden paahtamisen voi jättää väliin.
2.
Leikkaa sillä aikaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa neljään osaan ja kuutioi noin sentin paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
3.
Ota hiiltyneet paprikat uunista ja kääri pyyhkeeseen tai paperiin muutamaksi minuutiksi ja irrota kuori terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmäliha reilun sentin paloiksi.
4.
Laita kasvikset uunivuokaan. Mausta öljyllä, etikalla ja suolalla. Peitä vuoka kannella, esimerkiksi piirakkavuoalla tai leivinpaperipalalla. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.
5.
Tee kypsennyksen aikana manteli-valkosipulidippi: Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta valkosipuli, kaurajuoma ja mantelit kattilassa. Sammuta levy ja anna hautua n. 5 minuuttia.
6.
Poista leipien tummat reunat ohuelti ja paloittele sisusta kuutioiksi. Lisää leipäkuutiot, suola ja pippuri kattilaan manteliseokseen ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Poista seos liedeltä ja lisää öljyä sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kaada tarjoilukulhoon ja laita jäähtynyt dippi maustumaan jääkaappiin.
7.
Mausta kypsä ratatouille hienonnetulla basilikalla.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g