M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lohi-pastavuoka

M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Lohi-pastavuoka on arkeen sopiva versio lasagnesta, johon kylmäsavulohi tuo ylellisen makuvivahteen.



Raaka-aineet

200 g
pastaa (esim. penne)
250 g
lohta fileenä
100 g
kylmäsavulohta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
tilliä
200 g
kasviksia, esim. paprikaa, vihreitä papuja (pakaste)
1 dl (50 g)
juustoraastetta
Pinnalle
1 dl (50 g)
juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta puolikypsäksi eli noin 5 minuuttia. Kuutioi kala ja suikaloi savukala.
2. Hienonna sipulit ja kuullota rasvassa hetki. Lisää jauhot ja maito. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä haluamasi kasvikset ja kalapalat. Hauduta minuutin verran varovasti sekoittaen, jotta kasvikset hiukan lämpenevät ja kala kypsyy. Lisää lopuksi 1 dl juustoraastetta.
3. Sekoita kastike pastan joukkoon ja kaada (leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 min.

Vinkki

Jos pidät sitruunan mausta, lisää vuokaan pari teelusikallista hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja sitruunan mehua.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
92 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
92 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g